Aktiv deltagare - hörlurar / hörsnäckor

 onlinetogether

Aktiv deltagare i digitala rum - Nivå 2; hörlurar / hörsnäckor

 

Denna sida är en del i vår snabbkurs Aktiv deltagare i digitala rum. Här nedan presenteras lite praktiska tips till dig som vill vara Aktiv deltagare i digitala rum vilket betyder att du deltar i virtuella möten och träffar genom att använda hörlurar eller hörsnäckor. 

 


 

 

  

horsnackorMULTIEFFEKTIVA MÖTEN

En dator har nästan alltid en inbyggd mikrofon och inbyggda högtalare. Båda dessa är vanligtsvis på i standardläge. Det betyder att du har din egen ljudenhet i din dators kontrollpanel. Den programvara som vi använder - Adobe connect - har också ljudfunktioner som styrs genom behörighetstilldelning av mötesledaren/moderatorn. I ett möte med få deltagare går det som regel bra att använda din dators inbyggda ljudenheter men om vi är flera deltagare som behöver samtala blir det ofta rundgång/eko i det digitala rummet. När du pluggar in dina hörlurar/hörsnäcka i datorns uttag får den företräde framför den inbyggda ljudenheten och det är bara att köra igång. 

 

  

 

Klicka på bilden och se filmen!EN KORTIS OM HÖRSNÄCKOR OCH HEADSET - SE FILMEN

Klickar du på bilden till vänster rullar en kort filmsnutt (2.11) om hörsnäckor och headset igång. 

 

 

 

 
 

PRAKTISK ÖVNING I ADOBE CONNECT - NIVÅ 4

I skarpt läge leker vi lite med de olika poddarna I Adobe Connect. Du får själv träna på olika moment och du får en introduktion till nettikett; vett och etikett i digitala rum. Vi beräknar hålla på ungefär 45 minuter. Klicka på Kurser och webbinarium för att anmäla dig till övningen.

 


 

 VI REKOMMENDERAR

 

human 2944065 340EN INTRODUKTION TILL VÅRT DIGITALA RUM I ADOBE CONNECT

Nu är det dags att du bekantar dig med ett antal moment i programvaran Adobe Connect. Du kanske behöver justera volymen på dina högtalare eller höja ljudet på din mikrofon. Detta plus ytterligare ett antal moment kan du ta del av på filmen som rullar igång när du klickar på bilden till vänster. Den är ungefär 15 minuter lång.