Snabbkurs i digital delaktighet

onlinetogether

 Snabbkurs i digital delaktighet

 

Välkommen till vår snabbkurs i digital delaktighet och involvering - Aktiv deltagare. OnlineTogether är ett av fem delkoncept i The Heapple och grunden för att vår verksamhet ska kunna ta nästa steg i utvecklingen. Nedan lite om syfte och ändamål med konceptet och en enkel studieplan. Lycka till!

 

 

 

VISION & MISSION

Visionen för vårt koncept OnlineTogether är att e-lärandet, digitala möten och professionellt nätverkande är en naturlig del i organisationers och människors vardag. 

En del i vår verksamhet är att effektivisera och berika organisationer och allmänhet genom att utveckla den digitala kompetensen hos medarbetare, medlemmar och medmänniskor.

 

SNABBKURS - 4 NIVÅER

Aktiv deltagare digitala rum - självstudiedelar och praktisk övning, bara att köra igång! 

 

MÅL

Stärka den digitala grundkompetensen för att kunna vara en aktiv deltagare oberoende vilken skärmdelningsprogramvara som används. Du ska kunna vara en aktiv deltagare i större arrangemang - OnlineConference, OnlineWorkshops och OnlineEducation (Bildningsaktiviteter) - och behärska ljud-  och podfunktioner. Vi går också igenom netikettregler i OnlineTogether´s virtuella värld.

 

MÅLGRUPP

Organisationer och allmänhet.

 


 

 

NIVÅ 1, INTRO TILL WEBBINARIUM

Nivå 1 -  En självstudie och momenten tar ungefär 5 - 10 minuter att genomföra beroende på vilken vana du har. Målet med nivå 1 är att du ska kunna delta på ett webbinarium och vara interaktiv genom att skriftligen svara på och ställa frågor:

  • Förstå vad ordet kompatibilitet betyder i detta sammanhang 
  • Förstå varför det är bättre att delta med en app nedladdad istället för att delta som HTML klient 
  • Testa din dator på bredbandskollen.se 

Klicka här så kommer du till Intro till Webbinarum

 


 

 

NIVÅ 2, AKTIV DELTAGARE- HÖRLURAR / HÖRSNÄCKOR

Nivå 2 - En självstudie som tar ca 5 minuter av din tid i anspråk. Målet med nivå 2 är att du ska kunna vara aktiv på en samtalsnivå med flera deltagare (genomföra utbildningar och konfereser) utan att din anslutning stör sändningen:

  • Förstå varför man behöver hörlurar / hörsnäckor eller headset 
  • Kunna koppla upp hörlurar / hörsnäckor korrekt i datorn
  • Vi rekommenderar förberedelse i Adobe Connect (filmsnutt på ca 15 min)

Klicka här så kommer du till Aktiv deltagare hörlurar / hörsnäckor

(Om du har för avsikt att vara aktiv genom att ansluta med dett headset kan du hoppa över nivå 2 och gå direkt till nivå 3).

 


 

 

NIVÅ 3, AKTIV DELTAGARE - HEADSET

Nivå 3 är en självstudie och du får räkna med att momenten tar ungefär 5 - 15 minuter att genomföra beroende på vilken vana du har. Målet med nivå 3 är att du ska kunna vara aktiv på en samtalsnivå med flera deltagare (genomföra utbildningar och konfereser) utan att din anslutning stör sändningen:

  • Förstå varför man behöver ett headset 
  • Kunna koppla upp headset korrekt i datorn
  • Vi rekommenderar förberedelse i Adobe Connect (filmsnutt på ca 15 min)

Klicka här så kommer du till Aktiv deltagare - headset

Om du är en frekvent deltagare i digitala möten på samtalsnivå rekommenderar vi dig att investera i ett headset. Priserna varierar men du får räkna med en kostnad från 350 och uppåt.   

 


 

 

NIVÅ 4,  PRAKTISK ÖVNING I ADOBE CONNECT 

I skarpt läge leker vi lite med de olika poddarna och du själv får träna på de olika momenten som du fick en försmak på i nivå 2. Vi beräknar hålla på ungefär 45 minuter. Klicka på Kurser och webbinarium för att anmäla dig till den praktiska övningen.