Intro till Webbinarium

onlinetogether

 Webbinarium i OnlineTogether - Nivå 1

 

Denna sida är dels en en självstudie för dig som ska vara med på ett webbinarium, dels en del i vår snabbkurs Aktiv deltagare i digitala rum.

 

 

 

 

 

icon adobeconnect logoPROGRAMVARA - ADOBE CONNECT

På detta webbinarium använder vi oss av Adobe Connect som programvara. 

 

 

 

 


 

BÄSTA KOMPATIBILITET

HTML är den grundläggande standarden för www och webbsidor skrivs i allmänhet som HTML och överförs över Internet med HTTP. När det gäller programvaran Adobe Connect är de flesta funktioner kompatibla (förenliga, matchande) med HTML men några saknas. På sikt kommer HTML bli 100% kompatibelt och då behöver man inte ladda ner någon app alls. 

App (förkortning av application) är en enkel mjukvara som utför en specifik uppgift. Du kan alltså delta på våra webbinarium och digitala möten antingen via HTML-standarden eller genom att aktivera en app. För bästa funktion rekommenderar vi dig som  deltagare på våra möten att ladda ner appen oavsett om du använder dator, mobiltelefon eller läsplatta. 

 

HTML

 

På bilden till höger visas hur det kan se ut när du har klickat eller klistrat in en inbjudningslänk från arrangören. Du kan välja om du vill delta via HTML-standard (Open in browser)  eller via appen (Open in application). 

 

 

 

 


 

 

ladda ned     FILMSNUTT - NEDLADDNING AV APPLICATIONEN TILL ADOBE CONNECT

     Titta gärna på filmsnutten nedan för att få en känsla av hur det kan se ut när du laddar ner Adobe Connect appen. 

 


 

 

icon forutsattningarUPPKOPPLING OCH HÅRDVARA - TESTA DIN DATOR

En dator med stabil internetuppkoppling och Flash player version 10.1 eller högre. För bästa kvalité och funktionalitet på din dator rekommenderar vi att du installerar Adobe Connect appen. Detsamma gäller för Smartphones/Surfbrädor.  

Du kan i förväg kontrollera att din dator är up-to-date genom att klicka på denna testlänk: Testa din dator : På sidan som öppnas kan du också ladda ner Adobe Connect appen och det finns även möjlighet att ladda ner Flash player om du inte redan har den installerad på din dator.

 


 

 

icon loginKLICKA  IN DIG SÅ ÄR DU MED PÅ WEBBINARIUM 

Strax innan sändningen startar, klickar (eller kopierar och klistrar in i din webbläsare) du på den länk du tilldelats via epost eller som finns i inbjudan i Event Catalog. Du skriver in ditt namn och klickar  på “enter room”. Beroende på vilken typ av webbinarium det är kan du behöva fylla i fler uppgifter.

 

 


 

Om du deltar i vår snabbkurs Aktiv deltagare klickar du här så kommer du till nästa del i självstudien.