Intro till Webbinarium

onlinetogether

 Webbinarium i OnlineTogether - Nivå 1

 

Denna sida är dels en en självstudie för dig som ska vara med på ett webbinarium, dels en del i vår snabbkurs Aktiv deltagare i digitala rum.

 

 

 

 

 

icon adobeconnect logoPROGRAMVARA - ADOBE CONNECT

På detta webbinarium använder vi oss av Adobe Connect som programvara. 

 

 

 

 


 

BÄSTA KOMPATIBILITET

HTML är den grundläggande standarden för www och webbsidor skrivs i allmänhet som HTML och överförs över Internet med HTTP. När det gäller programvaran Adobe Connect är de flesta funktioner kompatibla (förenliga, matchande) med HTML men några saknas. På sikt kommer HTML bli 100% kompatibelt och då behöver man inte ladda ner någon app alls. 

App (förkortning av application) är en enkel mjukvara som utför en specifik uppgift. Du kan alltså delta på våra webbinarium och digitala möten antingen via HTML-standarden eller genom att aktivera en app. För bästa funktion rekommenderar vi dig som  deltagare på våra möten att ladda ner appen oavsett om du använder dator, mobiltelefon eller läsplatta. 

 

HTML

 

På bilden till höger visas hur det kan se ut när du har klickat eller klistrat in en inbjudningslänk från arrangören. Du kan välja om du vill delta via HTML-standard (Open in browser)  eller via appen (Open in application). 

 

 

 

 


 

 

ladda ned     FILMSNUTT - NEDLADDNING AV APPLICATIONEN TILL ADOBE CONNECT

     Titta gärna på filmsnutten nedan för att få en känsla av hur det kan se ut när du laddar ner Adobe Connect appen. 

 


 

 

icon forutsattningarUPPKOPPLING OCH HÅRDVARA - TESTA DIN DATOR

En dator med stabil internetuppkoppling och Flash player version 10.1 eller högre. För bästa kvalité och funktionalitet på din dator rekommenderar vi att du installerar Adobe Connect appen. Detsamma gäller för Smartphones/Surfbrädor.  

Du kan i förväg kontrollera att din dator är up-to-date genom att klicka på denna testlänk: Testa din dator : På sidan som öppnas kan du också ladda ner Adobe Connect appen och det finns även möjlighet att ladda ner Flash player om du inte redan har den installerad på din dator.

 


 

 

icon loginKLICKA  IN DIG SÅ ÄR DU MED PÅ WEBBINARIUM 

Strax innan sändningen startar, klickar (eller kopierar och klistrar in i din webbläsare) du på den länk du tilldelats via epost eller som finns i inbjudan i Event Catalog. Du skriver in ditt namn och klickar  på “enter room”. Beroende på vilken typ av webbinarium det är kan du behöva fylla i fler uppgifter.

 

 


 

Om du deltar i vår snabbkurs Aktiv deltagare klickar du här så kommer du till nästa del i självstudien. 

Så här ser en tänkt befolkningsutveckling i Karlstad-regionen ut om vi vill ta vara på den avkastning som urbaniseringen kan ge. Låt oss börja samtalet!
 
 
 
 

 

BRP per capita- historiskt perspektiv
 Scrolla ner till Värmland!
 

 

BRP per capita snitt

Allt är inte pengar men de flesta människor vill hellre ha lite mer än lite mindre. Det bästa måttet vi har tillgängligt på regional nivå (dock med lite eftersläpning) är BRP per capita löpande priser. Det blir en form av facit på vad vi som kollektiv i Värmland har producerat. 

Nedan presenteras två grafer snittet på 10 år (2008 - 2017) och snittet på 5 år (2013 - 2017) och även om våra siffror inte är så upplyftande så ser vi en lite positiv skillnad. 10 års-snittet är påverkat av börsfallet 2008 och konsekvenserna av den då Värmland är ett exportberoende län.

Observera att BRP per capita inte är ett mått på hur pengarna är fördelade per individ.

 

 

Vänerstaden - framtida nod för samhällssäkerhet

 

Regionstaden är en vision om en utökad arbetsmarknadsregion. Som presentationen nedan visar går flera städer samman för att bilda större regioner med syfte att bli ett attraktivare område. Vänerstaden ser vi som en framtida nod för samhällssäkerhet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stanna hemma när du är sjuk

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Om du blir sämre och inte klarar egenvård i hemmet kan du ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola.Äldre människor har större risk att bli svårt sjuka. Därför är det viktigt att inte i onödan besöka personer på sjukhus och äldreboenden. Låt bli sådana besök om du känner dig det minsta sjuk. Du som arbetar med vård av äldre ska inte gå till jobbet om du har hosta eller är förkyld.

Var uppmärksam på symtom på covid-19

De symtom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk är vanliga symptom. De flesta får lindriga besvär som går över av sig själv med egenvård i hemmet. En del blir allvarligt sjuka med exempelvis andningssvårigheter och lunginflammation. Känner du symtom ska du försöka låta bli att träffa andra människor.

Tvätta händerna ofta

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket

När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Handsprit

Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.