Blogg

Prenumerera på vår blogg

Du kan välja att prenumerera på viss kategori

Karlstad Värmland - utifrån ett tillväxt- och välståndsperspektiv

Offensiva-Karlstad-560-230

På Offensiva Karlstad Värmland kommer vi publicera ett antal blogginlägg som kanske inte är så roliga att ta del av men som vi ser som nödvändiga för att vi ska förstå den situation vi befinner oss i. Kanske kan budskapen mana till eftertanke och självrannsakan och få oss alla att inse att något drastiskt måste till! Vi ser detta som nödvändigt i en process för att mobilisera den energi som behövs för att vända utvecklingen åt rätt håll. Potentialen finns men vi måste göra rätt saker, göra sakerna rätt och få saker gjort!

Under 2019 har Entreprenörskapsforum släppt sin studie - Ett företagsamt Sverige? – En studie om regionala entreprenöriella aktiviteter, ambitioner och attityder, av Johanna Palmberg* och Per Thulin** - och innehållet förtydligar ytterligare behovet av ett Paradigmskifte i attityd när det gäller företagskulturen i Värmland.

 

Bakgrund och syfte

I kursivt nedan inklistrat från studien.  

Studien baseras på data från världens största studie av entreprenörskap, Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Studien är unik i och med att vi undersöker inte bara andelen entreprenörer (dvs. entreprenöriell aktivitet) utan även vilka attityder och vilka ambitioner som finns i befolkningen vad gäller entreprenörskap och hur dessa skiljer sig mellan regioner. Aspekter som kan ge en tidig indikation på den framtida entreprenöriella aktiviteten i regionen. I rapporten ges en bild av den regionala variationen.

Continue reading
  718 Hits
  0 Comments
718 Hits
0 Comments

Återkoppling och tankar från vårt första webbinarium - Regionstaden

Ja, då har vi haft vårt första webbinarium regi Offensiva Karlstad Värmland.Tankesmedjan med ambitionen att inte bara utmana utan även utveckla! En liten gedigen skara deltog och vi presenterade nuläge och tankar inför framtiden. En Tankesmedja ser dagens ljus och ett embryo finns att bygga vidare på.  Herrarna Lendrup och Hermansson...
Continue reading
  1537 Hits
  0 Comments
1537 Hits
0 Comments